Skoči na glavno vsebino

NACIONALNI PROJEKT Z MEDNARODNO UDELEŽBO IV. OSNOVNE ŠOLE CELJE – ˝UČENEC POUČUJE ČEBELOSLOVJE˝

EVALVACIJSKO POROČILO

Na OŠ Gračišče smo v oktobru izvedli projekt ˝Učenec poučuje – Čebeloslovje˝. V njem so sodelovali učenci predmetne in učenci razredne stopnje.

Število učencev, ki so v projektu učili: 9

Število učencev, ki so poslušali svojega sošolca: 48

Število učiteljev – mentorjev, ki so sodelovali z učenci: 4

Predmeti, ki so jih učenci poučevali: Spoznavanje okolja, Naravoslovje in tehnika, Naravoslovje in Biologija.

Nekaj mnenj, ki so jih podali učenci: ˝Nisem si predstavljal, da se moraš za eno uro pouka toliko pripraviti˝., ˝Naporno je biti učitelj˝., ˝Ugotovila sem, da je biti učitelj, moj sanjski poklic˝. ˝Koliko se naučiš, če pripravljaš predavanje za druge.˝, ˝Težko je nastopati pred celim razredom, še posebno, če klepetajo in te ne poslušajo.˝, ˝Še kdaj si želim preizkusiti v vlogi učitelja˝., ˝Zdaj vem pa veliko o čebelah˝. ˝Zdaj drugače gledam na poklic učiteljev˝, ˝To j bil moj najboljši šolski dan!˝, ˝Želim si, da to ponovimo˝. …

Mnenja mentorjev: mentorice smo bile v ugotovitvah enotne, da so se učenci na pouk zelo dobro pripravili, prinesli so veliko pripomočkov: obleko čebelarja, slike, med … Tako za nas, kot za njih je bila to zanimiva izkušnja in sklenili smo, da jo bomo v tem šolskem letu še kdaj ponovili, še več, to prakso bomo prenesli tudi na interesne dejavnosti, kjer bodo starejši poučevali mlajše in jim brali. Dobile smo tudi nekaj podatkov, kakšen pouk si želijo oni, kar bomo uporabile pri našem nadaljnjem delu, da jim bomo popestrile pouk in jim ga naredile še bolj zanimivega. Tudi me smo se veliko naučile o čebelah in samem čebelarstvu.

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost