Skoči na glavno vsebino

NOČ S KNJIGO 2019

V petek, 12. aprila 2019, smo na OŠ Istrskega odreda Gračišče izvedli noč s knjigo za učence 4. in 5. razreda. Dogodka se je udeležilo 18 učencev. Noč s knjigo poteka pod pokroviteljstvom UNESC-a in združuje ustvarjalce in ljubitelje knjig ter branja. Navadno poteka ob mednarodnem dnevu otroške knjige (2. april) in vsako leto ima svoje geslo, ki se je letos glasilo: ˝Upočasnimo se.˝ Geslo je bilo rdeča nit skozi celoten program.

Okrog 18.30 ure smo se zbrali v šolski knjižnici. Začeli smo s prebiranjem knjige Dragi Zaza, kjer je poudarjena vrednost človeka, hkrati pa poučuje o in opozarja na nevarnosti na katere lahko naletimo na spletu. Nato smo se za 1h odpravili v telovadnico, da smo sprostili še nekaj odvečne energije.

Nadaljevali smo s pripovedovanjem pravljice v nadaljevanjih, tako, da je vsak učenec dodal svojo poved, ki jo je nato še naslikal. Sestavljeno pravljico smo prikazali v obliki kamišibaj gledališča.

Sledila je slastna večerja in pripovedovanje pravljic. Noč smo sklenili s kratkimi filmčki, kjer so bili predstavljeni razni naravoslovni poizkusi. Večina otrok je kmalu zaspala, nekateri pa so še vztrajali v tihem pogovoru.

Zjutraj smo se zbudili malo utrujeni, a še vedno pod vtisi preteklega večera. Po zajtrku, jutranjem pospravljanju in telovadbi smo se z učenci razšli s dogovorom, da tak dogodek ponovimo v naslednjem šolskem letu.

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost