Skoči na glavno vsebino

NOČ S KNJIGO NA OŠ ISTRSKEGA ODREDA GRAČIŠČE – POROČILO 2023

Tudi v letošnjem šolskem letu smo s četrtošolci obeležili Svetovni dan knjige in Svetovni dan otroške knjige. V ta namen smo, 25.  in maja 2023, v naši šoli organizirali čarobno in nepozabno Noč s knjigo 2023. Noč s knjigo je dogodek, ki spodbuja branje in ozavešča o pomembnosti knjig v našem življenju ter vzpodbuja razvijanje bralne kulture pri učencih.

Z učenci smo se ob 16.30 zbrali v šolski knjižnici, kjer smo skupaj spoznavali, katera knjiga je vsakemu najljubša in v katerega pravljičnega junaka bi se spremenili, če bi imeli to možnost. Odkrivali smo še, kako v večernih urah zveni branje v nadaljevanjih, kako si je skupaj s sošolci v večernih urah ogledati film in skupaj zaspati. Vsako dejavnost so spremljale razne poustvarjalne dejavnosti.

Projekt Noč s knjigo je pod okriljem Unesca že sedmo leto potekal po večini slovenskih šol. Letos smo brali knjigo Sinica in taščica, avtorja Gorana Vojnović, ki opisuje zgodbo o posebnem prijateljstvu.

Dogodek je popestrila pica za večerjo in peka palačink, katere so dekleta spretno pripravila. Večerne in jutranje minute pa smo aktivno preživeli v šolski telovadnici.

Dogodek smo zaključili s slastnim zajtrkom in pripovedovanjem o doživljanju Noči s knjigo.

Učiteljica Narrayani Premal

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost