Skoči na glavno vsebino

Odlok o SAMOTESTIRANJU od 17.11. dalje

Spoštovani starši,

v izrednih razmerah živimo in delamo že skoraj dve leti in ni videti, da se epidemiološka slika v naši državi spreminja na bolje. Zaradi trenutno zaskrbljujoče epidemiološke situacije je Vlada RS sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki stopi v veljavo jutri,  17.11.2021.

Povzemam ključna pojasnila:

Vlada je z Odlokom učencem, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT in se ne bodo samotestirali v šoli, pod nadzorom osebe, ki jo določi ravnatelj, prepovedala zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Učenci, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT in se ne bodo samotestirali, se izobražujejo na daljavo. Za te učence ni možno uveljavljati pravice do izobraževanja na domu. Ocenjevanje znanja učencev, ki se ne izobražujejo v šoli, se ne izvaja.

Učenec pogoj PCT izpolnjuje, če je cepljen, prebolel ali se lahko izkaže z veljavnim negativnim rezultatom PCR ali HAG testa skladno z Odlokom. Izpolnjevanje pogoja PCT izkaže z ustreznim dokazilom, ki ga predloži na vpogled. Če učenec izpolnjevanja pogoja PCT ne izkaže, se mora samotestirati v šoli. Učenec brez izpolnjenega PCT pogoja zaradi prepovedi zbiranja, ki je določen z Odlokom, ne sme biti v prostorih šole.

Šola pred izvedbo samotestiranja pridobi soglasja oziroma nesoglasja staršev. Starše, ki boste izrazili nesoglasje, obvestimo, da se vaš otrok do nadaljnjega izobražuje na daljavo, ker zanj velja prepoved zbiranja v prostorih šole.

Če se bo kljub veljavnemu Odloku, ki določa, da se učenci brez soglasja k samotestiranju ne morejo udeležiti izobraževanja v prostorih šole, zgodilo, da bodo prišli v šolo, bomo tem učencem zagotovili varno okolje, ki poleg preprečevanja okužbe preprečuje tudi povečanje stiske in stresa učencev. Starše bomo pozvali, da nemudoma pridete po svoje otroke. Odgovornost staršev je, da organizirate njegov odhod domov. Šola o tem obvesti tudi CSD.

Samotestiranje učencev v šoli bomo  izvajali na začetku prve šolske ure v matični učilnici, 3x na teden (ponedeljek, sredo in petek).  Učenci si bodo pripravili pripomočke za samotestiranje in si SAMI odvzeli bris iz sprednjega dela notranje stene nosu, pod nadzorom učitelja.

Spoštovani starši, upam da boste jutrišnje obvezno samotestiranje učencev v šoli sprejeli na miren način in z razumevanjem.

Zagotovimo otrokom osnovno pravico do zdravja in izobraževanja v šolskem prostoru.

Lepo pozdravljeni in ostanimo zdravi.

Vanja Zallatel, ravnateljica

PRILOGA – Okroznica_Dodatna_pojasnila_161121_P

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost