Skoči na glavno vsebino

O šoli

Ravnateljica   Aleksandra Lorbek
telefon 05/6572-014
mobilni 040 685919
elektronska pošta aleksandra.lorbek@gmail.com 
Tajništvo 05/6571-176 ali 05/6571-174
faks  05/6571-148
elektronska pošta tajnistvo.oskpio@guest.arnes.si
transakcijski račun
01250 – 6030656313
davčna številka
78522625
sola_od_dalec

Klikni na sliko za zemljevid

 
 
 

Dilema poučevanja je, kako povedati učencem, kaj naj iščejo, ne da bi jim govorili, kaj naj vidijo.

Lascelles Abercrombie

 

 

Ko se iz obalnih mest peljete v notranjost in za sabo puščate vonj po morju, uzrete tudi ono drugo Istro. To, ki je bila dolgo pozabljena in zatirana in ki se danes ponosno razkazuje s svojimi kamnitimi vasicami in raznolikimi narečji, ki jo naredijo drugačno, izvirno in bogato.

Prav tu smo doma učenci in učenke OŠ Istrskega odreda Gračišče. Ob cesti, ki pelje iz Kopra mimo Rižane v Buzet, pod kraško planoto Lačna, leži vas Gračišče. Na majhni vzpetini stoji najmanjša šola v koprski občini, ki pa je srce in duša za vseh 30 večjih in manjših zaselkov dveh krajevnih skupnosti, Gradina in Gračišča. Organizirani smo kot samostojna osnovna šola in v naši sestavi delujejo še trije oddelki vrtca.

Obvezni šolski program dopolnjujemo s tradicijo in univerzalnostjo. Dovolj prostora imamo za ustvarjalno energijo na kulturnem, umetniškem, tekmovalnem in športnem področju. Kljub temu da smo majhna šola in precej oddaljeni od mestnega jedra, si prizadevamo, da omogočamo učencem udeležbo v bogati paleti kulturnih dejavnosti.  Prizadevamo si, da ustvarjanje temelji na ohranjanju kulturne dediščine, istrskih običajev in narečja, ki bogatijo naše okolje.

Pravijo, da ne obstaja čudežni napoj za super učitelje, ki bodo pripravili čudežni napoj za vsakega učenca posebej, lahko pa vzpostavi ustrezno komunikacijo. Naša primarna naloga je komunikacija, ki ustvarja dobro razpoloženje, jasno in ustvarjalno razmišljanje. Z njo želimo povečati razumevanje drugih ljudi, želimo, da je povezovalni element znotraj našega zavoda. Zavedamo se, da naše današnje mišljenje oblikujejo naše pretekle izkušnje in naše znanje, zato smo vsi v svojih dojemanjih različni. Različnost naj bo tista, ki nas naredi posebne.

Želimo, da se otroci počutijo sprejete. Naj se zavedajo svojih močnih področij, naj krepijo svoja šibka področja in naj jih ne bo strah neuspehov, saj je to tisto, kar prispeva k njihovi rasti.

Bodi to, kar si, ker si edinstven!

                                                                              Ravnateljica: Aleksandra Lorbek

 

(Skupno 5.537 obiskov, današnjih obiskov 5)
Dostopnost