Skoči na glavno vsebino

BREZPLAČNO PSIHOLOŠKO SVETOVANJE ZA MLADOSTNIKE

Od 30.5. 2022 smo v Kopru uspeli zagotoviti brezplačno psihosocialno pomoč, za naše mladostnike, ki doživljajo čustvene ali osebnostne stiske. Pomoč je brezplačna.

NAROČANJE: 031 704 707

V nadaljevanju podrobnejši opis, ali pa obiščite spletno stran “Posvet.org“.

Lep pozdrav, Gabrijela Kukovec Pribac, koordinatorka SUP programa

Mladostniki 

 V Kopru od  30. maja 2022 izvajamo brezplačno psihološko svetovanje za mladostnike med 14. in 18. letom, ki doživljajo akutno čustveno stisko. 

Za svetovanje ne potrebujejo zdravstvene izkaznice ali napotnice. Mladostniki lahko obiščejo svetovalnico, če so v stiski zaradi: 

  • sprememb v življenju, ki so za njih težke;
  • težav v medosebnih odnosih;
  • izgube bližnje osebe;
  • pomanjkanja motivacije za šolo in aktivnosti na splošno;
  • občutka osamljenosti, brezvoljnosti;
  • razmišljanja, da življenje nima več smisla;
  • občutka nerazumljenosti.

Psihološka svetovanja so namenjena razbremenitvi mladostnika in podpori pri reševanju akutne stiske. Svetovalec mladostnika usmerja k iskanju ustreznih načinov reševanja problema, ki stisko povzroča. Zaupnost svetovanja smo dolžni prekinitiv primeru ogroženosti za samopoškodbo, suma zlorabe oziroma nasilja nad mladostnikom ali nasilja s strani mladostnika nad drugimi.

 NAROČANJE

Mladostniki se lahko naročate tudi sami. Za svetovanje v Kopru se naročite na telefonski številki 031 704 707, vsak delovni dan med 8.00 in 20.00 uro; vsak delovnik od ponedeljka do četrtka med 10.00 in 18.00 uro ter ob petkih med 8.00 in 15.00 uro.

Za vsako naslednje svetovanje se je prav tako potrebno naročiti na enakih številkah!

Način dela

Najprej boste naši svetovalki/svetovalcu na kratko predstavili svoj problem, dogovorila se bosta za datum in uro obiska. Če bo vaša stiska huda in bi se na vsak način radi pogovorili takoj, boste počakali, da bo kateri od naših svetovalcev/svetovalk prost in vas bo lahko sprejel. Na prvem pogovoru s svetovalko/svetovalcem bosta opredelila vašo težavo in se dogovorila, na kakšen način jo boste razreševali (individualno svetovanje, svetovanje v skupini, udeležba na različnih delavnicah), kako pogosto boste prihajali in koliko časa bo predvidoma trajalo svetovanje.

Dobili boste tudi informacije o tem, kam lahko pokličete v času, ko je naš center zaprt. Informacije, ki jih boste zaupali našim svetovalcem/svetovalkam, so zaupne narave.

Z vašimi podatki ravnamo v skladu z načeli Politike varstva osebnih podatkov.

Cena

Za sprejem ne potrebujete napotnice ali zdravstvene izkaznice, svetovanje je brezplačno.

(Skupno 218 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost