Skoči na glavno vsebino

Slovenski osnovnošolci smo presegli Guinnessov rekord

Tudi MI smo del te zgodbe! (udeležili smo se učenci od 4. do 9. razreda)

povzeto po časniku Delo: 

“S hkratnim reševanjem spletnega kviza je 15.225 slovenskih osnovnošolcev za dvakrat preseglo dozdajšnji svetovni rekord.

»Presegli smo rekord! Uspelo vam je! Vi ste krivi, da smo presegli Guinnessov rekord!« se je ob koncu največjega spletnega kviza na svetu – tokrat o varni rabi interneta – vpijoče veselil moderator, znani stand-up komik in televizijski voditelj Sašo Stare, ko je uradni Guinessov sodnik Richard Stenning »po preverjanju podatkov v ozadju« potrdil, da se je kviza udeležilo 15.225 slovenskih šolarjev od četrtega do devetega razreda, pri tem pa je izročil tudi certifikat.

Prijavljenih je več kot dvajset tisoč slovenskih osnovnošolcev z dvesto slovenskih osnovnih šol, a treba je bilo odgovoriti na vsako vprašanje, sicer sodelujoči ni bil priznan v kvoto udeležencev.

Vse se je začelo nekaj pred 11. uro v prilagojenem studiu v ljubljanskem BTC, od koder se je po kanalu na youtubu kot moderator s pomočjo navihane pomočnice Sofie Knez javil Sašo Stare in tako naslednjo uro narekoval tempo reševanja nalog iz osmih veščin, ki so nujno potrebne za varno, učinkovito in odgovorno rabo interneta in digitalnih medijev, šolarji pa so na svojih mobilnikih, tablicah ali računalnikih reševali vprašanja iz vsakega področja, pri čemer so bili pri vsakem na voljo štirje možni odgovori.

Za prijavljene šole so pripravili spletne učilnice, v katerih so učenci lahko zadnja dva meseca lahko dostopali do vsebin od predavanj do videoposnetkov, ki jih je obravnaval kviz, za kviz pa so sestavili povsem nova vprašanja. Ker so sodelovali različno stari učenci, so bila nekatera vprašanja za najmlajše pretežka, za najstarejše pa prelahka. A kot rečeno, pomembno je bilo odgovoriti, tudi če nisi znal.

Za zmagovalce je predviden denarni sklad v višini 10.000 evrov za nakup računalniške opreme, katere tri najboljše šole bodo dobile po 5000, 3000 in 2000 evrov, pa še ni znano….

 

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost