Skoči na glavno vsebino

Drugo mesto na regijskem tekmovanju iz znanja o Rdečem križu (4.razred)

V četrtek, 11. 5. 2023, je na OŠ Koper potekalo regijsko tekmovanje iz znanja Rdečega križa za četrtošolce. Tekmovanje je bilo namenjeno spodbujanju znanja in ozaveščanja mladih o prvih pomoči, humanitarnem delu ter vlogi Rdečega križa v družbi. Na tem tekmovanju so se srečali učenci iz štirinajstih različnih osnovnih šol regije, ki so se pomerili v vprašanjih iz prve pomoči, humanitarnega prava, mednarodne pomoči in drugih tematik, povezanih z delovanjem Rdečega križa.

Na regijskem tekmovanju iz znanja Rdečega križa je sodelovalo šestnajst ekip četrtošolcev iz različnih osnovnih šol regije. Ekipa naše šole, sestavljena iz treh nadobudnih učencev, se je izkazala s svojim izjemnim znanjem. Njihovo vztrajnost in prizadevnost je bilo opaziti že med pripravami na tekmovanje, kjer so se redno sestajali, se učili in vadijo odgovore na vprašanja. Svoj prispevek so dodali tudi ostali četrtošolci z glasnim navijanjem.

Na tekmovanju so se ekipa pomerila z drugimi šolami v različnih kategorijah, kot so teoretična vprašanja, praktični primeri in ustna predstavitev. Njihovo znanje je blestelo skozi vse dele tekmovanja, kjer so pokazali razumevanje prve pomoči, nujnih postopkov ob nesrečah ter osnovne spretnosti, potrebne za zagotavljanje pomoči in podpore v humanitarnih situacijah.

Po dolgem in napetem tekmovanju se je ekipa naše šole veselila izjemnega drugega mesta. Zaključek prireditve je popestril Luiggi z mini koncertom. Sodelujoče šole so za sodelovanje prejele potrdila, pvo mesto pa še kino vstopnice.

Mentorica Narrayani Premal

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost