Skoči na glavno vsebino

DAN OGROŽENIH VRST

V letošnjem šolskem letu na naši šoli izvajamo projekt Teden vseživljenjskega učenja, v okviru katerega z učenci izvajamo različne dejavnosti. Ena izmed njih je potekala 19. 5. 2023, ko  smo na OŠ Istrskega odreda Gračišče obeležili dan ogroženih živalskih vrst, katerega je v sodelovanju z živalskim vrtom ZOO Ljubljana, v obliki likovnega natečaja, organizirala Kopija nova.

Cilj akcije je bil spodbuditi zavedanje, da je v naravnem okolju, zaradi človeka, veliko število živalskih vrst ogroženih. S tem prihaja do zmanjšanja števila živalskih in rastlinskih vrst in hkrati do porušenega ravnovesja v naravi.

Učenci od 1. do 5. razreda so na šolskem dvorišču s kredami likovno ustvarjali ogrožene živalske vrste po izboru učencev. Še prej smo se v razredih pogovorili o pomenu ohranjanja čistega naravnega okolja, ki je hkrati dom številnim živalskim vrstam, katere so ogrožene in jim grozi izumrtje. Razpravljali smo o tem, kaj se zgodi, če le ena vrsta živali izgine, kako se zaradi tega lahko poruši naravno ravnovesje.

 

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost