Skoči na glavno vsebino

ZAKLJUČNA PRIREDITEV IN OBELEŽITEV DNEVA DRŽAVNOSTI

Naša šola je s ponosom obeležila zadnji šolski dan s posebno zaključno prireditvijo, s katero smo hkrati obeležili še dan državnosti. Prireditev je potekala v kulturnem domu, ki je bil temu primerno  urejen.

Prireditev se je začela z uvodnim nagovorom povezovalke Maše Gliha Kolenko, ki je izpostavila pomen dneva državnosti in ponos, ki ga čutimo kot državljani. Nato smo prisluhnili himni in kamišibaj zgodbi Kako je nastala Slovenija.

Po himni so se na odru izmenjevali različni gledališki, plesni in glasbeni nastopi, ki so na duhovit način združevali komičnost, narečje in gledališko umetnost. Učenci so se predstavili v glasbenih točkah, pripovednih točkah, gledaliških točkah in plesni točki. Pri tem so igrali na flavto, klaviaturo, cajon in violino. Nastopajoči so s svojim talentom navdušili občinstvo in pričarali praznično vzdušje.

Ob koncu prireditve je ravnateljica še enkrat spregovorila o pomenu dneva državnosti in nagovorila učence ter jim zaželela lepe počitnice. Zaključno prireditev smo sklenili s skupinskim petjem pesmi, ki je bila v letošnjem šolskem letu največkrat slišana na šoli.

Več utrinkov na: https://youtu.be/ebQ5lRvc_pY  

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost