Skoči na glavno vsebino

OBELEŽITEV SVETOVNEGA DNE ŽIVALI

V tednu otroka smo na OŠ Istrskega odreda Gračišče, za učence od 1. do 5. razreda, pripravili različne dejavnosti. Z veseljem smo obeležili svetovni dan živali, in sicer s posebnim dogodkom, ki je prinesel radost in navdušenje vseh učencev in učiteljic. Osrednji del tega dogodka je bil obisk Taie, predstavnice organizacije Tačke pomagačke, ki je pripeljala svojo terapevtsko psičko,  Elly. Poleg tega smo imeli priložnost spoznati tudi “Aktivne tačke,” dva psa iz Obalnega kinološkega društva.

Dogodek je potekal v učilnici 1. razreda, kjer so se po skupinah izmenjavali učenci od prvega do petega razreda. Terapevtska psička Elly je toplo pozdravila vsakega učenca. Taia je v predavanju poudarila, kako terapevtski psi pomagajo izboljšati kakovost življenja oseb s posebnimi potrebami, otrok v bolnišnicah in še marsikje drugje. Učenci so se nato preizkusili v različnih aktivnostih: psičko so pripeli na povodec in jo peljali na krajši sprehod, pobirali so pasje iztrebke, jo česali, poslušali bitje srca in jo hranili s priboljški. Elly je ves čas pridno sodelovala in nas spravljala v dobro voljo  s svojim prijaznim in z veselim razpoloženjem.

Druženje s terapevtsko psičko Elly, ki je bila nadvse prijazna in poslušna, je bilo neprecenljivo doživetje za vse prisotne.

 Za vrtčevske otroke in učence od 3. do 5. razreda smo organizirali še obisk dveh aktivnih tačk, Simbe in Didi, iz Športno kinološkega društva Aktivne tačke. Psa sta za učence izvajala različne trike in jih s prikazom vaj poslušnosti pustila odprtih ust. Na koncu je sledila še vaja v iskanju, ko se je ena izmed učiteljic skrila na šolskem dvorišču, psička Didi pa jo je morala poiskati. Tudi to nalogo je opravila z odliko.

Ta dan smo lahko izkusili moč povezanosti med ljudmi in živalmi ter spoznali, kako pomembno je spoštovati in skrbeti za živali okoli nas. Otroci so se zelo razveselili te interakcije s psi in se veliko naučili o odgovornem odnosu do živali.

Vsem sodelujočim in njihovim psom se iskreno zahvaljujemo. 

Ta dogodek je pustil globok vtis na nas vse in nas spomnil, da imajo živali posebno mesto v naših srcih in v našem svetu.

Za več KLIKNI TUKAJ!

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost