Skoči na glavno vsebino

PRIREDITEV POD NOVOLETNO JELKO

Od starega leta se je naša šola ponovno poslovila s prireditvijo Pod novoletno jelko. Tokrat smo prireditev še popestrili z bazarjem, ki so ga pripravili učenci naše šole, in sicer pod vodstvom učiteljic razrednega pouka, podaljšanega bivanja.

Prireditev, ki se je pričela ob 18.00 uri, je privabila številne starše in ostale obiskovalce, ki so napolnili telovadnico šole. Prireditve se je udeležil tudi predsednik KS Gračišče, gospod Dušan Arko, ki nam je pomagal z ozvočenjem in nas pozdravil s svojim govorom.

Na odru so se zvrstile raznolike točke, od plesa, petja, igre … do odlične napovedovalke in povezovalke Maše, učenke 8. razreda, ki je povezovala prireditev in napovedovala nastopajoče. Za vezno besedilo je poskrbela učiteljica Darinka Beštjak.

Za sceno prireditve je poskrbela učiteljica Mateja Simončič, pomagala ji je učiteljica Gordana Bošković. Da se je slišal glas, je poskrbela učiteljica Petra Pasar, ki je vodila ozvočenje in sceno. Za program prireditve pa mentorice učencev, pod vodstvom Aleksandre Starc Rojac in Danijele Škergat Toškan, ki so nastopajoče popeljale na oder.

Ponovno smo lahko gledali našo folklorno skupino, ki je svoje plesne korake že pokazala na prireditvi v gledališču v Kopru, pod vodstvom mentorice Aleksandre Starc Rojac. Predstavili so se plesalci, mali in tisti veliki, ki jih vodi učiteljica Vesna Pogelšek Lavrenčič. S plesnimi koraki so prireditev popestrili najmlajši, učenci 3. in 4. razreda, ki jih je vodila mentorica Gaja Ukmar. Zapel je pevski zborček, ki ga je na oder popeljala mentorica Ana Starc. Točke je povezovala igra Mie, deklice, ki si obupno želi na morje in s svojo trmo ne pride daleč. Igro je na oder postavila mentorica Danijela Škergat Toškan. Seveda pa se vedno najde nekdo, ki želi praznike uničiti, kar so pokazali s svojo igro učenci dramskega krožka, ki ga vodi učiteljica Narrayani Premal. Ampak … kot v pravljici, dobro vedno zmaga. Prazniki so ostali, ker jih zmeraj lahko rešimo z objemom, s toplo besedo.

Naj bodo takšni tudi vaši prazniki, s toplino v srcu.

Staršem se zahvaljujemo za prispevke, ki jih bomo v prihodnosti namenili za šolsko ozvočenje, da bodo naše prireditve donele daleč naokoli.

 Srečno 2024!

 

                                                            Ravnateljica: Aleksandra Lorbek

 

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost