Skoči na glavno vsebino

NAMENSKO PORABLJENI PROSTOVOLJNI PRISPEVKI IZ VRTČEVSKEGA NOVOLETNEGA BAZARJA

Vzgojiteljice smo se odločile, da bomo z zbranimi prostovoljnimi sredstvi iz novoletnega bazarja v vrtcu kupile didaktične igrače, saj menimo, da nam te odlično služijo za vsakodnevno pripravo kakovostnejših dejavnostih za vaše-naše otroke.

Najprej smo z novimi lutkami obogatile zbirko ročnih lutk. V predšolskem obdobju je lutka za otroka pomemben medij, ki ga zbliža s svetom odraslih, zato jih vsakodnevno uporabljamo pri dejavnostih v skupini. Z njimi odigramo lutkovne predstave in jih skupaj z otroki uporabljamo pri igri, saj so prav lutke tiste magične igrače, ki jim otroci zaupajo in verjamejo celo bolj kot odraslim!

Nabavile smo dve čutni poti, da pri otrocih razvijamo in spodbujamo radovednost ter v njih izzovemo uporabo vseh čutil. Čutna pot je primerna za otroke vseh starosti, saj spodbuja k občutenju, zaznavanju, spoznavanju in prepoznavanju različnih podlag preko vseh čutil. Otroci so jih že raziskovali z nogami, rokami, komolci in se učili premagovanja ovir skozi različne čutne podlage. Večkrat so se sprehodili bosi, brez copat in uživali ter zaznavali, kateri material “pika” in kateri je prijeten ter mehak na dotik.

Ker pa se zavedamo, da je gibanje pomemben dejavnik celostnega razvoja, smo izbrale še dve ravnotežni deski. Vaje, ki jih izvajajo na deski, imajo velik vpliv na razvoj motoričnih sposobnosti in ustvarjalnost otrok.

Iskreno se želimo zahvaliti vsem obiskovalcem novoletnega bazarja v vrtcu za vse podarjene prispevke, saj ste s tem pripomogli h kakovostnejšim dejavnostim v našem vrtcu.

Zapisala: Julija Ražem

 

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost