Skoči na glavno vsebino

TEKAŠKI ŠPORTNI DAN ZA UČENCE OD 7. DO 9.R

V četrtek, 23. septembra praznujemo Dan slovenskega športa.
Učenci od 7. do 9. razreda SO ta dan obeležili s krajšo prireditvijo in tekom.  Tudi ta dogodek se izvaja v okviru projekta Evropski teden športa. Poleg državnega praznika obeležujemo še Evropski šolski športni dan in Svetovni dan srca. Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in Športne unije.
Rezime tega športnega dne:
Na progi je bilo 45 učencev, dve učiteljici na kolesih in ena “tekaška ” učiteljica. Imeli smo dve ptistop kontrolni točki (na 2km in Kviriku). Vsak je prehodil 11,2 km.
Vsi skupaj danes zbrali 520 kilometrov!Športni dan smo zastavili tako, da je bil pisan na kožo vsakemu tipu učenca: dosežkarju, tekmovalcu, raziskovalcu in družabniku:Lukas in Marko sta 11,2 km pretekla v 1 uri😱. Malo za njima pa je v cilj pritekel še Martin.Nekateri pa so si prinesli piknik odejice in si na Kviriku pripravili celo pojedino in uživali v naravi.🌯🌻🍏

Eni so hodili sami, ker jim je tako pasalo, spet drugi so hodili v skupini, ker jim je tako odgovarjalo.

Limonada je šla za med, čokolada pa tudi.

Obvestilo o poteku:
Učenci pridejo v šolo športno oblečeni in obuti. S sabo lahko imajo manjši nahrbtnik primeren za tek (za pijačo, hrambo telefona med tekom itd).
Prvo šolsko uro bo na šolskem igrišču potekala krajša prireditev.
Nato se bomo pridružili akciji, ki jo vodi športni pedagog in tekaški trener Urban Praprotnik: Tekaški športni dan- TEK za užiTEK. V akciji sodeluje 50 slovenskih osnovnih in srednjih šol.
Dogodek bo za našo šolo potekal od 10h do 13h na relaciji Gračišče-Cerkev Sv. Kvirika.
Pot je v eno smer dolga 5,6km in učenci jo premagujejo po svojih željah.
Sami si določijo cilj, do kje želijo priti torej koliko kilometrov želijo opraviti in na kakšen način (hoja, tek, sami, v paru, v skupini, itd). Velja pa za vse pravilo, da morajo biti najkasneje ob 13.00 v šoli. To pomeni, da se ob 11.30 začnejo vračati proti šoli. Učence bodo na in ob progi spremljali tudi učitelji.
CIlj športnega dneva ni v številu opravljenih kilometrov ampak v duhu Urbanove izjave si želimo, da bi učenci ta dan v dobri družbi v teku našli UžiTEK.
Najkrajša pot, da pridemo kamor koli je, da se tja podamo v dobri družbi.” (Urban Praprotnik)
vodja športnega dne
Vesna Pogelšek Lavrenčič
(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost