Skoči na glavno vsebino

ŠPORTNI DAN ZA 6. RAZRED KOLESARSKI IZLET

Na dan, ko obeležujemo svetovni dan srca, smo za učence 6. razreda organizirali športni dan “Kolesarski izlet”.

Sam kolesarski izlet je mišljen kot nadgradnja kolesarskemu izpitu, ki ga učenci opravljajo v petem razredu. Pridobljeno znanje o cestno prometnih predpisih in spretnost vožnje s kolesom na poligonu in prometnih poteh v okolici šole sedaj učenci izkažejo in preizkusijo še v urbanem okolju, ki je drugačen od našega, vaškega.
Učenci na izletu med Koprom in Izolo vozijo po različnih voziščih: po kolesarski stezi, po “običajni” cesti, po enosmerni cesti, kjer si delijo cestišče z avtomobili (sharrow), peljejo skozi križišča in krožišča. Na poti srečujejo še druge udeležence v prometu: pešce, motoriste, kolesarje, osebe na skirojih, rolkah, voznike avtomobilov, kamionov, avtobusov itd.
Vsako leto nas na izletu spremljajo policisti s policijske postaje Koper. Letos sta nas spremljali policistki Simona in Polona. Skrbeli sta za našo varnost v prometu ter nam pomagali pri manjših tehničnih težavah.
Tudi tokrat nam je bilo vreme naklonjeno in tudi tokrat ste nam starši (in nonoti) pomagali pri sami organizaciji oziroma pri prevozu koles in učencev.
Učenci na izletu prevozijo 20 kilometrov: do San Simona 9 kilometrov, za nazaj pa približno 11 kilometrov, saj naredimo še en manjši ovinek okoli Kopra preden se vrnemo na izhodiščno mesto (PP Koper). Učijo se kolesariti v skupini in temu primerno prilagajati hitrost in način vožnje. Izbrana trasa je za skupinsko kolesarjenje primerna, saj je večinoma ravninska in ravno prav razgibana (po obrobju mesta, skozi mestno središče, obalni pas…). In sodeč po odzivih učencev je tudi njim ta relacija zelo všeč.
zapisala učiteljica Vesna Pogelšek Lavrenčič
V sredo, 29.9.2021, JE BIL ORGANIZIRAN kolesarski izlet za učence 6.razreda. Izlet bo potekal na relaciji Koper-Izola in nazaj. Pri prevozu učencev in koles nam tokrat pomagate tudi starši. Hvala vam za pomoč.
Zbor učencev je bil v Kopru na policijski postaji (zraven ZD in gasilcev) med 8.00 in 8.30.
Izlet bomo zaključili na policijski postaji Koper med 12.30 in 13.00 uro.
Obvezna oprema: kolo in čelada.
(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost