Skoči na glavno vsebino

ŠPORTNI DAN – POHOD NA NANOS za 7., 8. in 9. razred

S pohodom smo obeležili tudi svetovni dan hoje, ki je 15.oktobra.

POTEK dneva: 

V sredo, 12.10.2022 smo z učenci 7., 8. in 9. razreda odšli na pohod na Nanos. Vreme je bilo ravno prijetno jesensko obarvan za obeležitev svetovnega dneva hoje ( 15. oktober). Razdelili smo se v skupini in odšli proti Vojkovi koči po dveh poteh: po strmi in po položni poti. Vsi učenci so pri vzponu premagali slabih 600m višinske razlike in v predvidenem času prišli na vrh. 

GALERIJA FOTOGRAFIJ

Na strmo pot smo se podali Gabrijel, Jacinta in Enej iz 7, Nina, Din, Jošt, Blaž in Enej iz 8 in deveti razred pa zastopa Romina.

Ekipa ima neverjeten tempo, še malo in bomo pri koči… Samo pičijo, spijejo in dalje, kakor da pri koči šenkujejo zlato al neki🤣

GALERIJA FOTOGRAFIJ

NANOS je OSVOJEN 🙂 

Na vrhu smo imeli nekaj časa za počitek. Za sestop smo izbrali kolenom prijazno in najbolj položno pot, ki vodi v vas Strane. Trajalo je malenkost dlje kot smo predvidevali, ampak domov smo se vrnili prijetno utrujeni in zadovoljni, da smo opravili ta podvig. 

Nekateri so že kovali načrte, kam jo bomo mahnili naslednje šolsko leto. 
Sicer pa ta pohod ne bo edini, ki ga bomo v tem šolskem letu izpeljali. V kolikor bo vreme dopuščalo, bomo izpeljali sobotni jesensko-zimski pohod, kjer bo udeležba seveda prostovoljna. O vsem boste pravočasno obveščeni.
Učiteljica športa: Vesna Pogelšek Lavrenčič

“GASILSKA” NA VRHU

(Skupno 218 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost