Skoči na glavno vsebino

Ponedeljek 20.2.23

Za nami je prvi dan zimske šole v naravi v CŠOD Gorenje. Ura je nekaj čez deseto zvečer in v domu je tišina. Dom in ostale aktivnosti si delimo še z dvema šolama (s sedmošolci iz OŠ Blanca in šestošolci iz III OŠ Celje), tako da nas je vse skupaj 75 šolarjev. 

Danes smo se seznanjali in navajali na novo okolje, pravila in urnik značilen za šolo v naravi. Z učenci treniramo pomnjenje navodil, skrb za osebne stvari (rokavice, smučke, kape….), navezovanje stikov z vrstniki iz drugih šol, urejanje in pospravljanje sobe in ja- ob vseh teh aktivnostih se učimo tudi smučati!
Spoznali smo smučišče ter izpeljali za prvi dan  značilno seznanjanje s smučarsko opremo in preverjanje začetnega znanja učencev. Po ogrevanju smo naredili nekaj vaj za prilagajanje na sneg in nato po skupinah nadaljevali z delom. 
Po prihodu v dom je sledilo nekaj minut za oddih in nato smo imeli sestanek, kjer so nam učitelji iz CŠOD Gorenje predstavili dom, pravila ter urnik oz. program za cel teden. Po večerji je sledilo izpolnjevanje smučarskega dnevnika, predavanje o FIS pravilih in športno druženje v njihovi simpatični telovadnici. Malenkost manjša od naše, ampak s krasno plezalno steno, lahko igramo košarko, odbojko in celo hokej. 
Jutri nas čaka nov dan, najprej smučanje, nato pa mini pustna povorka po vasi, izpolnjevanje dnevnika in še kaj se bo našlo-upamo, da tudi kaka “fotka”.🙈
Tako, za danes malo daljši zapis, jutri pa kot obljubljeno dodamo še slike iz belih strmin🤗
(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost