Skoči na glavno vsebino

ŠPORTNI DAN DRUGE TRIJADE

V četrtek, 18. maja 2023, je Osnovna šola Istrskega odreda Gračišče organizirala športni dan za učence 4-6 razreda. Dogodek se je zaradi dalj časa trajajočega slabega vremena z atletskega stadiona prenesel v telovadnico in na športno igrišče. Vključeval je različne moštvene igre, namizni tenis, razgibalne vaje. Cilj športnega dneva je bil spodbujanje športne aktivnosti, sodelovanja med učenci ter promocija zdravega načina življenja.

Tokrat smo se odločili, da bomo dali poudarek spoznavanju, druženju in tkanju prijateljskih vezi po vertikali. Najprej smo odigrali med razredne tekme v med dvema ognjema.

Po jutranji aktivnosti so se učenci odpravili v razred oz. šolsko jedilnico, kjer so si privoščili malico. Po krajšem odmoru so se vrnili v telovadnico, kjer so se jim pridružili še šestošolci. Učence smo premešali in razdelili v skupine. Tako pomešani so  se ogreli z orientacijsko igro, kjer so s pomočjo zemljevida iskali vaje.

Nadaljevali smo z borbeno Gorečo žogo, tekom na 600m za športno vzgojni karton in igranjem namiznega tenisa, nogometa ter odbojke.

Moštvene igre so bile izbrane, da spodbudijo timsko delo, sodelovanje in razvijanje športnih veščin. Skupine so se med seboj pomerile v prijateljskih tekmah, pri čemer so učenci pokazali veliko navdušenje in športnega duha.

Učiteljice smo poskrbele za ustrezno organizacijo tekem ter spodbujale fair play in športno vedenje med igralci. Učenci so se resno trudili, da bi dosegli najboljše rezultate, hkrati pa so se tudi medsebojno spodbujali in si izmenjevali nasvete.

 

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost