Skoči na glavno vsebino

Med 8. septembrom in 8. oktobrom 2023 bomo v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja sodelovali v različnih projektih za spodbujanje branja in bralne pismenosti.

V okviru projekta Medgeneracijsko branje bomo pripravili »Knjižni nahrbtnik«  za družine učencev 1., 2., 3. in 4. razreda in otroke v vrtcu. S knjižnim nahrbtnikom želimo spodbujati bralno kulturo in družinsko branje, ki bo povezovala vrtec in šolo z družino. Knjižni nahrbtnik bo krožil od družine do družine celo šolsko leto.

Pridružili se bomo akciji »Pokloni čas, polepšaj dan« in obeležili 1. oktober, mednarodni dan starejših. Otroci v vrtcu in šoli bodo pripravili sporočilo ali likovno delo za starejše v domu ostarelih ali za svoje dedke in babice.

Prav tako bo potekalo branje starejših otrok mlajšim otrokom.

17. septembra, na dan zlatih knjig, bodo društvo Bralna značka Slovenije in ZPMS obeležili začetek bralne sezone v vrtcih in šolah, in sicer z bralnim maratonom. V tednu otroka bodo potekale tradicionalne razdelitve darilnih slikanic prvošolcem, kot dragoceno povabilo k družinskem branju.

Želimo vam uspešen začetek šolskega leta in veliko prebranih knjig!

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost