Skoči na glavno vsebino

Nova prijateljstva

Sodelujemo v projektu e-twining in lahko bi ga smiselno prevedli v “Nova prijateljstva”

Pri projektu gre za predstavitev sošolcev Oš “Balkanlair Kolaji” iz Istanbula, Vrtec Łodž s Poljske in naše šole (Osnovna šola Istrskega odreda Gračišče). Skozi projekt smo izmenjevali imena, hobije, email naslove in facebook strani, učenci so se med seboj pogovarjali in tako izboljšali nemščino Projekt čaka na pridobitev znaka kakovosti na etwinning.net.

Povezava do “Nova prijateljstva”: http://etwinning-neuefreunde.blogspot.com/

 

V letu 2012/13 se projekt nadaljuje kot Kuharska knjiga (Kochbuch).

Povezava do “Kuharska knjiga”: http://www.kochbuch-etwinning.blogspot.com/

 

Učitelj mentor Andrej V.

 

Spodaj sledi prevod predstavitve sodelavcev iz projekta:

 

PREDSTAVITEV AYÇAGÜL („AJČAGUL“)  AKAR

Ime mi je Ayçagül Akar. Stara sem 30 let. Že 6 let sem poročena in imam hčerko. Stara je 3 leta. Sem učiteljica nemščine na zasebni šoli „Balkanlair“. Živim v Istanbulu (Carigradu).

Istanbul (Carigrad) je veliko, z raznolikostjo prebivalcev bogato mesto, metropola in leži v severozahodnem delu Turčije ob Bosporju. Mesto se nahaja na dveh kontinentih: Evropi in Aziji. Moja šola je v Aziji (imenuje se Anatolija).

Delam v različnih starostnih skupinah. Moji učenci so stari od 5 – 14 let. Učijo se nemščino kot drugi tuji jezik.

 

PREDSTAVITEV EWELINE WONIAK

Ime mi je Ewelina Woniak. Stara sem 30 let. Prihajam iz Poljske in živim v Łodžu. Mesto leži v središču Poljske. Sem vzgojiteljica v vrtcu in že 3 leta delam z otroci v starosti 3 – 6 let. Moje delo me zelo zabava. Zanimam se za gledališče, psihologijo in tudi za šport, še posebno rada kolesarim. Včasih rada dobro skuham in potem povabim prijatelje.

 

PREDSTAVITEV ANDREJA VIDMARJA

Ime mi je Andrej Vidmar.  Rodil sem se 1979, torej bom kmalu star 33 let. Poročen sem skoraj 3 leta, otrok pa nimam. Živim v majhni vasi, ki se imenuje Duplje in je približno 30 kilometrov oddaljena od italijanske meje. Delam na Osnovni šoli Istrskega odreda Gračišče, ki je od mojega domačega kraja oddaljena 60 kilometrov. Moja poklicna kvalifikacija je učitelj razrednega pouka in razen nemščine kot izvenšolske dejavnosti poučujem peti razred.

 

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost