Skoči na glavno vsebino

NA-MA poti

NA-MA POTI

(Naravoslovno Matematična Pismenost, Opolnomočenje, Tehnologija in Interaktivnost)

Z letošnjim šolskim letom 2017/2018 do vključno leta 2022, je Vrtec pri OŠ Istrskega odreda Gračišče vključen v nov projekt NA-MA POTI (Naravoslovno Matematična Pismenost, Opolnomočenje, Tehnologija in Interaktivnost) kot razvojni vzgojno izobraževalni zavod. Nosilec projekta je Zavod Republike Slovenije za šolstvo.

V projekt je vključenih 98 vzgojno izobraževalnih zavodov v Sloveniji, od tega 33 razvojnih in 65 implementacijskih, med katerimi je tudi naša šola.

Cilji projekta so razviti in preizkusiti pristope in strategije, ki bodo tudi z vključevanjem novih tehnologij pripomogle k celostnemu in kontinuiranemu vertikalnemu razvoju naravoslovne, matematične in drugih pismenosti (finančne, digitalne, medijske…) otrok, učencev in dijakov od vrtcev do osnovnih in srednjih šol.

V okviru projekta bomo sodelovali pri začetni in končni analizi stanja, evalvaciji in merjenju napredka naravoslovne in matematične pismenosti, poskrbeli bomo za razvoj didaktičnih pristopov in strategij z nalogami, prispevali k pripravi vertikalnega izvedbenega kurikula za naravoslovno in matematično pismenost, udeleževali se bomo različnih usposabljanj, sodelovali z zunanjimi institucijami in predstavljali primere lastnih pedagoških praks.

(ZAVOD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠOLSTVO, 2018)

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost