Skoči na glavno vsebino

TEKAŠKI ŠPORTNI DAN ZA UČENCE OD 4. DO 6.R

sredo, 22. septembra 2021 JE potekal za učence 4., 5. in 6. razreda  športni dan.
(Tudi ta dogodek se izvaja v okviru projekta Evropski teden športa. Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in Športne unije.)

Rezime tega športnega dne:

2.triada je bila vrhunska!!! Motivirani, angažirani. Res neverjetni. Na ŠD je bilo skupaj 35 učencev in 4 učiteljice peš in ravnateljica na kolesu.

32 učencev je opravilo celotno traso od Šole do Kvirika in nazaj, torej vsak je prehodil 11,2 km.

3 učenke z mano vred smo prišle “samo” do 5km, torej vsaka 10km.

Skupaj smo vsi udeleženci danes naredili 411, 6 km.

Bravo mi 🙂

Obvestilo za ta dan:
Učenci pridejo v šolo športno oblečeni in obuti. S sabo lahko imajo manjši nahrbtnik primeren za tek (za pijačo, hrambo telefona med tekom itd).
Prvo šolsko uro bomo s kratko šolsko prireditvijo obeležili državni praznik Dan slovenskega športa.
Nato se bomo pridružili akciji, ki jo vodi športni pedagog in tekaški trener Urban Praprotnik: Tekaški športni dan- TEK za užiTEK. V akciji sodeluje 50 slovenskih osnovnih in srednjih šol.
Dogodek bo za našo šolo potekal od 10h do 13h na relaciji Gračišče-Cerkev Sv. Kvirika.
Pot je v eno smer dolga 5,6km in učenci jo premagujejo po svojih željah.
Sami si določijo cilj, do kje želijo priti torej koliko kilometrov želijo opraviti in na kakšen način (hoja, tek, sami, v paru, v skupini, itd). Velja pa za vse pravilo da se morajo ob 11.30 obrniti, če želijo biti do 13. ure nazaj v šoli.
Na poti bodo nad učenci bedeli učitelji na treh kontrolnih točkah (na 1km, 3km in na cilju). Z učenci bodo pa še dodatno na sami progi hodile/tekle tri učiteljice v vlogi “mobilne kontrolne točke”.
Pri urah ŠPO smo v mesecu septembru veliko delali na pripravi na tek: šprintali, tekli na Lačno, tekli tempo tek na 2km, merili srčni utrip in ugotavljali kako razporejati moči pri teku. Učenci so zelo motivirani, da bi v treh urah opravili celotno razdaljo do Kvirika in nazaj. Mi jih bomo spodbujali, da bodo pri temu čim bolj uspešni.
vodja športnega dne
Vesna Pogelšek Lavrenčič
(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost