Skoči na glavno vsebino

ŠD ob državnem prazniku, dnevu slovenskega športa

Letos mineva 23 let od trenutka, ko je na olimpijskih igrah prvič zaigrala slovenska himna. Zdravljica je v čast našim olimpijcem, veslačema Iztoku Čopu in Luki Špiku ter strelcu Rajmondu Debevcu, prvič zaigrala 23. septembra 2000 na olimpijskih igrah v Sydneyu. Ta dan je naša država razglasila za državni praznik-dan slovenskega športa. Na naši šoli ga bomo obeležili na kulturno-športen način.

KLIKNI ZA GALERIJO FOTOGRAFIJ

V četrtek in petek smo na poseben način obeležili državni praznik Dan slovenskega športa. Začeli smo s šolsko proslavo, kjer je učence nagovorila ravnateljica. Nato je sledila plesna točka z žogami in simpatična igrica. 

Po malici je bilo na urniku tekaško ogrevanje. V četrtek se je našemu vabilu k sodelovanju prijazno odzvala mamica naše učenke in bivša atletinja Radmila Vukmirović. Zelo dobro je ogrela učence 5. in 6. razreda in jih tako pripravila na tek, ki jih je čakal v nadaljevanju.
Po ogrevanju je ob 10h sledil skupinski štart proti Kviriku. Na poti do Kvirika smo postavili dve kontrolni točki, kjer so učitelji učencem postregli vodo, limonado in čokolado. Na progi so bile postavljene table z onačenimi kilometri. 
Učenci so hodili, tekli sami ali v paru ali v skupini. Čisto po njihovih željah in zmožnostih. Če so želeli, so lahko opravljali gibalne naloge, ki so bile postavljene ob progi. 
Nekaj učencev se je odločilo, da bodo sodelovali v posebnih kategorijah. V kategoriji Tekma s časom je bilo prijavljenih 12 učencev in učenk. V drugi triadi sta najboljši čas skupaj postavila Rina in Filip (1h in 23min na 11,2km), v tretji triadi pa je s časom 1h 2min blestel Din, med dekleti pa Francesca (1h 25min na 11,2km). 
V kategoriji Lov na zaklad so pot najhitreje in z največ točkami opravile učenke iz skupine “4 babe”.
V kategoriji Piknik pa so tudi letos blesteli devetošolci z domačim pršutom in sirom in takimi in drugačnimi prigrizki.
Ob povratku v šolo so učenci imeli možnost sodelovanja v različnih  dejavnostih. Večinoma so bile namenjene sproščanju in druženju. Tako so imeli možnost se vključit v družabne igre Dobble in Slovenija te poznam, metati balinčke ali se igrat Mollky, suvat kroglo ali se preizkustii v dotikanju plošče z roko in risati s kredami. Petošolcem in šestošolecem so bile aktivnosti všeč, starejši učenci pa so raje le risali s kredami in igrali nogomet ozrioma klepetali in uživali na soncu. 
 
Izkupiček dneva je bil  zelo dober: vreme je bilo vrhunsko in vsi učenci so tudi tokrat odlično sodelovali in prehodili  ali pretekli zavidljivih 11 kilometrov. 
učiteljica
Vesna Pogelšek Lavrenčič
(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost