Skoči na glavno vsebino

Preventivne delavnice »Ne hvala« in »Superjaz«

Preventivne delavnice za učence od 6. do 9. razreda
»Ne hvala« in »Superjaz«

Mladinska zveza »Brez izgovora« Slovenija je na naši osnovni šoli v novembru in decembru izvedla različne delavnice v okviru programa »Hvala« in »Super jaz«. Učence je preko neformalnega izobraževanja opremila z znanji in veščinami, ki jim bodo pomagale pri njihovem odraščanju v zdravega, odgovornega in aktivnega državljana.

 

V okviru programa »Hvala« sta bili izvedeni dve delavnici v 6. in 7. razredu, vsaka v trajanju dveh šolskih ur. Na delavnici z naslovom »Medvrstniško nasilje« so učenci spoznali vse oblike nasilja: fizično, psihično, spletno, materialno in spolno nasilje. Delavnica je bila namenjena preprečevanju medvrstniškega nasilja.

Na delavnici z naslovom »Reševanje konfliktov« so se učenci seznanili s pomenom konflikta v odnosih zaradi nestrinjanja, drugačnih mnenj, pogledov na svet, različnih okusov. Seznanili so se z različnimi načini vedenja (asertivno vedenje, pasivno vedenje, agresivno vedenje).

V okviru programa »Super jaz« so bile izvedene tri delavnice po eno šolsko uro za 8. in 9. razred.

Na prvi delavnici z naslovom »Telesna samopodoba« so bile izvedene interaktivne igre s poudarkom na izboljšanju telesne samopodobe.

Na drugi delavnici z naslovom »Lepotni ideali« so učenci izbrali medijski idol in se poskušali primerjati z njim.

Tretja delavnica z naslovom »Vpliv vrstnikov na samopodobo« je imela cilj ugotoviti, kaj si drugi mislijo o nas.

Na delavnicah so učenci sami sebe pozitivno doživeli ter  pridobili veliko mero samospoštovanja in samozavesti.

Programa »Hvala« in »Super jaz« sta bila izvedena interaktivno in sta učence spodbuja k aktivnemu sodelovanju in izmenjavi mnenja ter kritičnemu mišljenju.

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost