Skoči na glavno vsebino

KONFERENCA UČITELJ UČITELJU UČITELJ

Med 30. 3. in 1. 4 je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani potekala 3. konferenca UČITELJ UČITELJU UČITELJ. Konferenca je bila namenjena izmenjavi izkušenj med učitelji ter pridobivanju novih znanj in metod poučevanja. Kot rdeča nit je bila tema letošnje konference gibanje in pouk v gibanju, zato sem kot predstavnica ene izmed 36 slovenskih šol, na kateri prakticiramo Fit pedagogiko, le-te z veseljem udeležila in predstavila delo naše šole.

Konferenca se je začela z uvodnim predavanjem o pomembnosti senzomotorike pri vrtčevskih otrocih. Sledilo je nekaj predavanj in delavnic, ki so se osredotočale na vključevanje gibanja v vse faze poučevanja.

Posebej zanimiva je bila ideja, ki jo izvaja ena od ljubljanskih šol, ki en dan v tednu nameni poučevanju v naravi in gozdu. Tam se učijo vse predmete, neglede na vremenske razmere. Veselje na obrazih teh otrok je bilo nekaj res dragocenega.

Med predavanji in delavnicami smo se udeleženci imeli tudi priložnost za izmenjavo izkušenj ter mnenj o različnih metodah vključevanja gibanja v proces poučevanja. Največ težav vidimo vsi v tem, da se učitelji težko prilagajamo vsem spremembam.

Celotna konferenca je bila izredno poučna in zanimiva. Pridobila sem nove ideje in znanja, ki jih bom lahko uporabila pri poučevanju svojih učencev ter hkrati spoznala in navezala nove stike z drugimi učitelji. Z veseljem se bom udeležial podobnih konferenc tudi v prihodnosti.

Zapisala Narrayani Premal

Več o sami konferenci pa v zborniku:

https://www.pef.uni-lj.si/nadaljnje-izobrazevanje/konference-kongresi-in-posveti/

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost