Skoči na glavno vsebino

FEBRUARSKE DELAVNICE IN PREDAVANJA NA OŠ ISTRSKEGA ODREDA GRAČIŠČE

V februarju, smo na šoli imeli predavanja, ki so jim sledile delavnice.

16. 2. 2019 so nas obiskali reševalci, ki so učencem od 4. – 6. razreda, nadzorno predstavili postopke oživljanja dojenčka, otroka in odrasle osebe. Pokazali so tudi delovanje defribilatorja ter opozorili na najpogostejše napake pri oživljanju. Na koncu so imeli številni učenci možnost povaditi postopek oživljanja na lutki.

21.2. 2019 sta nas obiskali prostovoljki, predstavnici Rdečega križa. Učencem, od 1. do 4. razreda sta predstavili vse dejavnosti Rdečega križa, kako in katerim ljudem so že pomagali ter kako jim bodo še pomagali v prihodnosti. S pomočjo video posnetkov sta pri učencih izvabili sočutje in razumevanje prostovoljstva. Na koncu so se učenci preizkusili v miselni igri, ki je pokazala, kako zelo empatični in pripravljeni pomagati so.

22. 2. 2019 sta nas obiskala predstavnika iz DOPP-sa, ki sta učencem, od 1. – 4. razreda, slikovito predstavila življenje in razširjenost velike uharice, ki je del naravne dediščine našega okolja – Kraškega roba. Prikazala sta tudi probleme, ki jih imajo velike uharice zaradi človeka – električni drogi, plezalne stene. Učenci so navdušeno poslušali in na koncu aktivno sodelovali v debati s svojimi mnenji, izkušnjami in številnimi vprašanji.

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost