Skoči na glavno vsebino

Otroški pevski zborček »SMRKCI«

Pevski zborček Smrkci, ki ga sestavljajo otroci iz vrtca Gračišče, deluje že četrto leto. Vanj so po načelu prostovoljnosti in interesa vključeni otroci pred vstopom v šolo, ki kažejo zanimanje ter željo po pevskem udejstvovanju. Otroci so že na začetku zbor poimenovali po Smrkcih, ki predstavljajo male navihane nadobudneže, in tako je tudi ostalo.

Glasba ima vrsto pozitivnih učinkov na razvoj otroka v predšolskem obdobju, najpomembnejše pa je, da mentor otroke spodbuja k veselju do petja, pevskega ustvarjanja in uživanja v glasbi. Otroci tudi sodelujejo pri izbiri pesmi, ki se jih naučimo.

Zaradi epidemioloških ukrepov smo se v prednovoletnem času posneli in tako nastopili pred starši, saj smo želeli pokazati vsaj delček tega, kar smo se naučili. Trudimo se, da se ne glede na razmere v igralnicah sliši pesem, saj se zavedamo pomena delovanja pevskega zbora v našem vrtcu.

Energija otrok, iskrice v očeh in iskrena ljubezen do petja – vse to pričara nepozabno vzdušje, ki napolni srca vseh nas, zato upam, da bomo ob koncu šolskega leta lahko nastopili v živo in prikazali celoleten trud naših otrok.

Mentorica:

Pomočnica vzgojiteljice

Sandra Glavina

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost