Skoči na glavno vsebino

NOČ S KNJIGO 2022

V petek, 22. aprila 2022, smo na OŠ Istrskega odreda Gračišče izvedli noč s knjigo za učence 4., 6. in 7. razreda. Dogodka se je udeležilo 32 učencev. Noč s knjigo poteka pod pokroviteljstvom UNESC-a in združuje ustvarjalce in ljubitelje knjig ter branja. Navadno poteka ob mednarodnem dnevu otroške knjige (2. april) in vsako leto ima svoje geslo, ki se je letos glasilo: ˝Srce v dlaneh.˝ Geslo je bilo rdeča nit skozi celoten program. Prav tako, nam je vodilo predstavljalo obeleženje 100 – letnice rojstva Ele Peroci in Karla Destovnika Kajuha.

Okrog 18.30 ure smo se zbrali v šolski knjižnici. Nato smo se razdelili po razredih, kjer so učenci izvajali delavnice. Četrtošolci so v nadaljevanju prebirali knjigo Ele Peroci – Moj dežnik je lahko balon, nato so nanjo poustvarjali in pripravili mini kamishibaj predstavo. Na koncu so izdelovali plakate o življenju Ele Peroci.

Šestošolci so prebirali dela in izdelovali plakate življenja Karla Destovnika Kajuha ter se preselili v čas vitezov. Spoznali in obdelali so viteško življenje ter zapise o njih.

Sedmošolci so brali knjige v italijanščini in bralni večer združili z italijansko kulturo. Knjige so nato ilustrirali, analizirali …

Ob 9.00 smo zaključili s prebiranje in ustvarjanjem. Privoščili smo si pico, s katero nas je počastila picerija Vidali, za kar se jim vsi učenci in delavci šole zahvaljujemo.

Nato smo se za 1h odpravili v telovadnico, da smo sprostili še nekaj odvečne energije in pridobljenih kalorij.  

Večer smo nadaljevali z ogledom filma o vitezih in njihovem življenju. Večina otrok je bila po filmu utrujena. Pripravili smo se na spanje. Poskakali smo v spalne vreče na blazinah. Nekateri so zaspali takoj, nekateri pa so še nekaj časa vztrajali s tihim pogovorom.

Zjutraj smo se zbudili malo utrujeni, a še vedno pod vtisi preteklega večera. Po zajtrku, jutranjem pospravljanju in telovadbi smo se z učenci razšli s dogovorom, da tak dogodek ponovimo v naslednjem šolskem letu.

 

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost