Skoči na glavno vsebino

KULTURA NA KVADRAT

KULTURA NA 2

Naši mladi igralci so na odru dvorane v Sočergi upravičili zaupanje organizatorja praznika KS Gračišče

Osnovna šola Istrskega odreda Gračišče je v petek, 30. 9. 2022 sodelovala v oblikovanju kulturnega programa na slovesnosti ob prazniku krajevne skupnosti Gračišče v Sočergi.

Prireditev sta povezovali učenka Maša Gliha Kolenko in učiteljica Danijela Škergat Toškan, ki je bila hkrati mentorica nastopajoče gledališke skupine Istralekt. V različnih vlogah iz življenja v Istri nekoč so bili prepričljivi Tadej Franca, Adelina Kržišnik, Matic Babič, Natalija Paliska, Špela Ražman in Astrid Jakomin. S prisrčnim nastopom so prisotne navdušili tudi naši najmlajši učenci, člani folklorne skupine pod mentorstvom Aleksandre Starc Rojac.

Znamenitosti o Sočergi je predstavila Mateja Barbarič, dramska prizora pa so odigrali tudi Šavrini in anka Šavrinke, ki so poleg Vojka Udoviča iz Kubeda, prejeli priznanje za dolgoletni prispevek na kulturnem področju.

Obiskovalce sta nagovorila župan MOK Koper, Aleš Bržan in predsednik KS Gračišče, Dušan Arko.

Krajevni praznik so obogatile tudi različne delavnice za otroke, stojnice za obiskovalce in večerni nastopi Klape Capris, Klape Šufit iz Splita in člani skupine Nova doba.

 

Prepričljiv nastop naših učencev v Brezovici

V soboto, 1. 10. 2022 so učenci gledališke skupine popestrili kulturni program ob prevzemu vozil in garaže PGD Gradin. Navzoče so nasmejali Rene Vidali, Filip Podržaj, Sara Babič, Natalija Paliska, Adelina Kržišnik, Blaž Jerebica in Matic Babič.

Slovesnost so poživili številni  gasilski pozdravi in ˝obredi ˝, podelitve priznanj gasilskim društvom in domača pevska skupina Kantadore.

Na koncu so bili učenci, poleg priznanja, deležni tudi pogostitve in fotografiranja v gasilskem vozilu.

Nekaj utrinkov iz obeh prireditev je dostopen na:

 https://youtu.be/rhunGHxTZG8

https://youtu.be/La44ewuBtdA

 

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost