Skoči na glavno vsebino

DELAVNICA DIVJI OPRAŠEVALCI

Delavnica Divji opraševalci je bila organizirana v okviru dejavnosti prostovoljnega društva Park Istra o varovanju narave in opraševalcev ter je bila namenjena učencem 4. razreda. Glavni cilj delavnice je bil učencem predstaviti pomembnost divjih opraševalcev in njihov vpliv na okolje ter jih spodbuditi k ukrepanju za ohranitev opraševalcev in narave.

Delavnico je vodil izkušena in strokovno podkovan predavatel Grega Sraka, ki je učencem najprej predstavil osnove opraševanja in razlike med različnimi vrstami opraševalcev, nato pa se je posvetil divjim opraševalcem, ki so manj znani in zato bolj ogroženi.

Učenci so spoznali različne vrste divjih opraševalcev, kot so čmrlji, metulji, muhe in še mnogi drugi. Predavatelj je poudaril pomembnost teh opraševalcev za ohranitev narave in pomen njihovega vpliva na človeško življenje, saj so pomembni za ohranjanje biodiverzitete, opraševanje poljščin in drugih rastlin, ter s tem zagotavljajo hrano in preživetje človeštva.

Učenci so se udeležili tudi praktičnega dela delavnice, kjer so imeli priložnost spoznati različne rastline in opraševalce v naravnem okolju ter opazovati njihovo interakcijo. S pomočjo mrež in spiratorjev  so lahko od blizu opazovali različne dele rastline in opraševalcev.

Na koncu delavnice so učenci izrazili svoje mnenje in vtise, ki so jih dobili med delavnico. Večina učencev se je strinjala, da so se naučili veliko o divjih opraševalcih in da je delavnica zanje predstavljala pomemben korak k ozaveščanju o pomembnosti ohranjanja narave in opraševalcev. Najpomembneje pa je, da so učenci dobili priložnost za praktično delo, raziskovanje in izkustveno učenje.

Zapisala učiteljica Narrayani Premal

 

 

 

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost