Skoči na glavno vsebino

˝ISTRA IMA SVOJ GLAS˝

V četrtek, 26. 10. 2023, so učenci naše šole popestrili prireditev, ki je bila tokrat v organizaciji OŠ Elvire Vatovec Prade – podružnična šola Sveti Anton,  v okviru sklada Ferruccia Jakomina, posvečena istrskim ustvarjalcem.

 

S tokratno prireditvijo so se že četrtič povezale tri  šole, in sicer OŠ Elvire Vatovec, OŠ Ivana Jagra – Babiča Marezige in OŠ Istrskega odreda Gračišče. Vsaka izmed šol je predstavila svojega istrskega kulturnika.

OŠ Elvire Vatovec je se s številnimi pevskimi, plesnimi in z gledališkimi igricami predstavila duhovnika in publicista msgr. Dušana Jakomina, OŠ Ivana Jagra – Babiča Marezige je s pevskim in z gledališkim nastopom predstavila življenje in delo Marije Franca, prve pričevalke o Šavrinkah in njihovem življenju. Naša šola je skozi gledališko zgodbo predstavila delo publicista Rafaela Vidalija.

 

Prireditve so se udeležile tudi ravnateljice vseh treh šol, ki so spodbujale nastopajoče, pesnica Afelija Bržan in Dušan Arko, predsednik KS Gračišče. Ravnateljica OŠ Elvire Vatovec Prade, Maja Lindič, je nagovorila vse gledalce in predala besedo ge. Bržan, ki je osebno poznala vse istrske ustvarjalce in je tako gledalcem predstavila svoja srečanja z njimi. Nato pa je vse, s čudovito poezijo o oljki, popeljala v prelep istrski svet. 

 

Našo šolo so zastopali učenci gledališke skupine Istralekt, to so Jaka Rihter, Natalija Paliska, Matic Babič, Tadej Franca in Adelina Kržišnik, pod vodstvom mentorice Danijele Škergat Toškan. Za odličen nastop so prejeli številne pohvale. Poleg tega je bila naša šola avtorica grafične podobe, ki se je kot del prireditve predvajala na platnu.

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost