Skoči na glavno vsebino

MEDNARODNI DAN STRPNOSTI – DAN ZA STRPNOST IN PRIJATELJSTVO

Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo, ki ga obeležujemo 16. novembra, je v letošnjem šolskem letu potekal pod naslovom Stop sovražnemu govoru – spoštujmo razlike med nami. V vrtcu in šoli smo se pogovarjali in izdelovali na temo letošnjega projekta, ki ga organizira Izobraževalni center Eksena in poteka pod okriljem UNESCA.

Vrtčevske otroke in učence razredne stopnje je obiskala knjižničarka Vanja Zallatel, z njimi prebrala knjigo Drugačen, čemur je sledila še obnova in razprava o zgodbi. Učenci so zgodbo ilustrirali, jo razdelili na štiri dele in z gibalno dejavnostjo ponovno sestavljali. Sledil je še pogovor o tem, da se ljudje razlikujemo in da je prav, da razlike spoštujemo in sprejemamo.

Razredničarke smo z učenci pogovor nadaljevale in izvajale poustvarjalne dejavnosti. Nastalo je veliko izdelkov, ki ponazarjajo, da moramo drugačnost spoštovati in biti strpni drug do drugega.

Vse izdelke smo razstavili na hodniku šole, da bodo še dodatno opozarjali na to, kako pomembni so medvrstniški in drugi odnosi, ki temeljijo na sprejemanju in razumevanju različnosti ter medsebojnem spoštovanju.

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost