Skoči na glavno vsebino

SPOZNAVANJE EKOLOŠKEGA OTOKA Z RAZVRŠČANJEM ODPADKOV maj 2021

Zmajček Jurček je v mesecu maju obiskal naš vrtec in nas seznanil z ekološkim otokom in razvrščanjem odpadkov. Zastavil nam je tri naloge:

  • Kaj je ekološki otok?
  • Poišči ekološki otok v svoji okolici.
  • Razvrsti smeti v prave škatle! (EMBALAŽA, PAPIR IN KARTON, MEŠANI ODPADKI)

Z otroki smo se pogovarjali, kako mi lahko poskrbimo za čisto okolje. Zmajček Jurček nam je pokazal, kako lahko zavarujemo naš planet z ločevanjem odpadkov in nas povabil, da se tega naučimo.

Prinesel nam je škatle, v katere so otroci razvrščali odpadke. (EMBALAŽA, PAPIR IN KARTON, MEŠANI ODPADKI). Povedali smo tudi, da imamo zaboj za STEKLO in BIOLOŠKE ODPADKE. Seznanili so se z besedo EKOLOŠKI OTOK.

Nato smo preizkusili znanje v igrici KDO BO PRVI POSPRAVIL ODPADKE? Otroci so v dveh skupinah tekmovali, katera izmed skupin bo prva pospravila odpadke iz obroča v škatle. Ker so otroci s to igrico utrjevali znanje, smo jih vzgojiteljice ob napačnem razvrščanju usmerile k pravilnemu. Cilj, da spodbudim veselje do ločevanja odpadkov je bil dosežen.

Na sprehodu smo v bližini vrtca poiskali ekološki otok in obnovili znanje. Otroci so bili skozi dejavnosti motivirani in so v njih radi sodelovali.

Na sliki 1- Igra z Zmajčkom Jurčkom

Slika 2: Razvrščanje odpadkov

Slika 3: Didaktična igra: KDO BO PRVI POSPRAVIL ODPADKE?

Napisala: vzgojiteljica Klara Valenčič

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost