Skoči na glavno vsebino

S SKUPNIMI MOČMI DO ČISTEJŠEGA OKOLJA – “Marjetica”

Dne 31.1. in 1.2.2018 so na OŠ Istrskega odreda Gračišče in v tamkajšnjem vrtcu potekale okoljevarstvene delavnice. Zavod Nomed je pod pokroviteljstvom Marjetice Koper izvedel program neformalnega izobraževanja s področja ločevanja odpadkov. Učenci vseh razredov so bili vključeni v različne aktivnosti, ki so temeljile na zavedanju o vedno bolj pomembnem ločevanju in ne nazadnje zmanjševanju odpadkov.

V vrtcu so si otroci ogledali slikovno gradivo v povezavi z obravnavano tematiko in preko igre skrivalnic odpadkov smeti razvrščali v različne zabojnike.

Prvi in drugi razredi so preko risanja in barvanja dokazali, da o omenjeni tematiki vedo že veliko, tretji, četrti in peti razredi so brez večjih težav pravilno sortirali odpadke v ustrezne zabojnike.

Učenci šestih, sedmih, osmih in devetih razredov so preverjali svoje znanje o okoljevarstvu preko poučnega kviza. Zmagovalci so postali skupina TRAVCE iz 8. razreda. Zmagovalna skupina se bo potegovala za zmago na tekmovanju, kjer bodo sodelovale vse osnovne šole v Mestni občini Koper in Občini Ankaran. Zmagovalci bodo pridobili naziv »Najodmevnejši glasniki zelene prihodnosti« in bodo poleg laskavega naslova deležni tudi lepih nagrad.

Zapisali sodelavki Zavoda Nomed pod pokroviteljstvom Marjetice Koper

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost