Skoči na glavno vsebino

NOČ S KNJIGO

V petek, 6. aprila, smo na OŠ Istrskega odreda Gračišče izvedli noč s knjigo za učence 3. in 4. razreda. Dogodka se je udeležilo 14 učencev. Noč s knjigo poteka pod pokroviteljstvom UNESC-a in združuje ustvarjalce in ljubitelje knjig ter branja. Navadno poteka ob mednarodnem dnevu otroške knjige (2. april) in vsako leto ima svoje geslo, ki se je letos glasilo: ˝Majhno je v knjigi veliko˝. Geslo je bilo rdeča nit skozi celoten program.

Okrog 17 h smo se zbrali v šolski knjižnici. Začeli smo s prebiranjem otroških pesmi in iskanjem rim v njih. Največ pozornosti smo posvetili organiziranosti in ritmu besed v poeziji. Poskusili smo se tudi v pisanju poezije in kreativnemu tvorjenju rim.  Nato smo se za 1h odpravili na šolsko igrišče, da smo sprostili še nekaj odvečne energije.

Nadaljevali smo s predavanjem o začetku pisane besede. Ogledali smo si značilnosti in primere različnih pisav, od začetnih jamskih slik in klinopisov, do današnjih sodobnih računalniških. Vsak učenec si je izbral pisavo, ki mu je najbolj padla v oči in nato z njo napisal svoje ime in priimek.

Sledila je slastna večerja in za sladico smo si spekli palačinke. Sledile so Lahkonočke – pravljice za lahko noč od vsepovsod. Noč smo sklenili s kratkim filmom Kradljivka knjig in nato sladko zaspali na blazinah in mehkih spalnih vrečah.

Zjutraj smo se zbudili malo utrujeni, a še vedno pod vtisi preteklega večera. Po zajtrku in jutranji telovadbi smo se z učenci razšli s sklepom, da je potrebno tako noč še večkrat ponoviti.

 

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost