Skoči na glavno vsebino

IZVAJANJE VIZ DELA od 1. 4. do 11. 4. 2021 in NUJNO VARSTVO za UČENCE od 1. do 3. razreda

OSNOVNA ŠOLA ISTRSKEGA ODREDA GRAČIŠČE

Datum: 30. 3. 2021 

Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021

 

Vlada RS je 28. 3. 2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja VIZ. Zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 se bo od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021 vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.

NUJNO VARSTVO ZA UČENCE OD 1. DO 3. RAZREDA 

Nujno varstvo se organizira za učence, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah.

Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi.

Organizacija prehrane

Šola za učenke/učence od 1. do 3. razreda, ki so vključeni v nujno varstvo, zagotovi šolsko prehrano. Za učenke/učence, ki se izobražujejo na daljavo, lahko šola organizira in zagotovi topli obrok. Potrebna je prijava v tajništvu šole.

V želji, da s skupnim sodelovanjem in medsebojnim zaupanjem premagamo težko obdobje in se čim prej vrnemo v šolo, vas prisrčno pozdravljam.

Ravnateljica Vanja Košpenda

povezava na “POTRDILO DELODAJALCA

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost