Skoči na glavno vsebino

OŠ ISTRSKEGA ODREDA GRAČIŠČE NA PARADI UČENJA – POROČILO

V sredo, 24. maja 2023, je dogajanje v koprskem mestnem jedru obarvala Parada učenja, dogodek, ki slavi pomembnost učenja in izobraževanja v našem življenju. Gre za vseslovenski festival, ki predstavlja osrednji dogodek Tednov vseživljenjskega učenja, katerega usklajuje  Andragoški center Slovenije.

Parada učenja se je odvijala v koprski Taverni, kjer so bile postavljene različne stojnice in prizorišča z raznolikimi dejavnostmi. Že od daleč se je opazila živahnost in energičnost dogodka. Ljudje vseh starosti so se zbrali, da bi praznovali učenje na interaktiven in zabaven način.

Na stojnicah so si obiskovalci lahko ogledali številne dejavnosti in delavnice, namenjene različnim področjem učenja. Videli so, kje se lahko izobražujejo na področju zdravja, poklicne orientacije, starih in novih obrti, učenja tujih jezikov, osebne rasti, čustvenih in medosebnih spretnosti, um-ovadbe, ustvarjanja glasbene pravljice, razvijanja bralne kulture itd. Svoje aktivnosti je predstavilo več kot 20 društev, zavodov in posameznikov.

Učni utrip so z gledališkim in folklornim nastopom popestrili tudi učenci OŠ Istrskega odreda Gračišče, ki so tako kot vedno poželi aplavz in pohvale za nastop.

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost