Skoči na glavno vsebino

Sporočilo staršem in učencem 25.3.2020

Pozdravljeni starši in učenci!

Upamo, da ste zdravi in vam drugačna oblika dela ne povzroča prevelikih težav. Za nami je prvi teden dela na daljavo. Zaradi drugačnega načina dela je bil sistem preobremenjen in težko je bilo vzpostavljat komunikacijo z vami. Vseeno smo iskali ustrezne načine, da se vzgojno-izobraževalni proces ne bi prekinil, in tako uporabljali različna spletna okolja. V drugem tednu si bomo prizadevali ustvariti enoten protokol delovanja učenja na daljavo in vzpostaviti stik z vsemi učenci.

Po najboljših močeh se prilagajamo situaciji, ki trenutno vlada v svetu. Ni lahko, se strinjamo vsi. Pomembno je, da se tega zavedamo in si skušamo zadeve čim bolj poenostaviti in se ne obremenjevati s stvarmi, ki niso potrebne. Če pri delu na daljavo naletite na težave, ki jih ne znate rešiti, se obrnite na vašo razredničarko ali učitelja, preko eAsistenta. Roki za delo so postavljeni okvirno, naredite kolikor zmorete v danem trenutku.

Učence in starše, ki še niste uspeli vzpostaviti stika z učno snovjo, ki vam jo pošiljajo učitelji, prosimo, da to storite. Sporočite svoji razredničarki tažave, da skupaj najdemo pot do rešitve.

Z delom na daljavo ohranja vsak učenec stik s šolo, z učenjem. Prav je, da mu starši pomagate pri tehničnih zadevah in ga spodbujate pri delu, ni pa potrebno, da ste ves čas njegov učitelj. Kar otrok zmore narediti sam, naj tudi naredi. V tem času je še bolj potrebno krepiti otrokovo odgovornost, samostojnost in mu tako dvigovati samozavest, kaj vse zmore sam. Na ta način spodbujamo učenje funkcionalne pismenosti. Priporočamo, da z otrokom naredite urnik dnevnega poteka dela. Da boste lažje uskladili vse dejavnosti, naj delo za šolo večinoma poteka dopoldne. Po šolskem urniku naj si otrok označi že opravljene dejavnosti za tisti dan.

Predlagamo, da starši otrokom pomagate naloge “naložiti” s spleta na domač računalnik, v obliki Wordove datoteke, npr. mapo ŠOLA NA DALJAVO (tako ne bo težav z internetno povezavo), otrok naj se potem potrudi v čim večji meri narediti naloge sam.

Nihče od nas ne ve, koliko časa bo trajalo. Pomembno je, da se držite preventivnih ukrepov, ostajate doma in se na svežem zraku zadržujete sami (oziroma z vašimi družinskimi člani) ter izkoristite sonce, ki nam je dano.

Delo za šolo je pomembno, a je le del našega življenja. Naj bo čas, ko moramo biti vsi skupaj doma, čas za družino, pogovore, dobro počutje in občutek varnosti.

Skupaj v dobrem in slabem.

Kolektiv OŠ Istrskega odreda Gračišče

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost